Trabzon’un Turizm Sorunu: Ulaşım

Uğur Yılmaz: Trabzon Turizminin Yıl Boyu Canlanması İçin Ulaşım Önemli

Trabzon’a ve çevresine Dubai’den turist getiren acentenin sahibi Uğur Yılmaz, turizmin 12 aya yayılmasının en büyük engelinin ulaşım olduğunu vurguladı.

Yılmaz, turizmde önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, “Turizmi 12 aya yaymak, ülke genelinde dengeli bir turizm hareketliliği sağlamak ve yüksek gelirli turist sayısını artırmak en büyük hedeflerimizden biri. Ancak Körfez ülkelerinden her mevsim uçak seferlerinin olmadığı bir bölgeye turist çekmek zor. Yaz aylarında sadece yabancı havayolu şirketleri bölgeye uçuş düzenliyor ve bilet fiyatlarını yüksek tutuyor. Bu durum özellikle ailelerin daha uygun fiyatlı destinasyonlara yönelmesine neden oluyor. Yabancı havayolu şirketleri ile bu sorunu aşmak zor görünüyor. Çözüm, Türk bayrak taşıyıcı firmaların devreye girmesiyle mümkün olabilir” dedi.

“Trabzon, 12 Ay Turizm Potansiyeline Sahip”

Yılmaz, Türkiye’nin turizm açısından avantajlı bir konumda olduğunu ancak mevcut turist sayısının potansiyelin altında kaldığını söyleyerek, “Trabzon ve çevresi, dört mevsim turizm çeşitliliği sunabilir. Ancak turist akışı belirli aylara sıkışmış durumda. Kasım-Mayıs ayları arasında turizmi canlandırabilirsek Trabzon, gerçek anlamda turizmde öne çıkabilir. Ülkemizde turizm sadece deniz-kum-güneşten ibaret değil. Sezon dışında da Arap turistler bölgeye gelmeye devam ediyor. 12 ay turizm hedefi doğrultusunda çalışmalar yapılıyor ancak biz zaten bunu gerçekleştiriyoruz. Tek ihtiyacımız, ulaşım sorununun çözülmesi. Gerekirse garanti koltuk bile alabiliriz. Yeter ki Türk bayrak taşıyıcı firmalar Dubai-Trabzon arasında doğrudan uçuşlar başlatsın. Dubai’den Antalya’ya yapılan uçuşlarda kişi başı bilet fiyatı 370 dolarken, Trabzon’a yapılan uçuşlar 520 dolara mal oluyor. Oysa Trabzon, Antalya’dan daha kısa mesafede olmasına rağmen bilet fiyatları çok daha yüksek. Dubai-Antalya arası 3.708 km ve uçuş süresi 4,5 saat iken, Dubai-Trabzon arası 3.160 km ve uçuş süresi 3,5 saat sürüyor” şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllara göre Trabzon ve çevresinde turizm konusunda bilinçli adımlar atıldığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Turizm işletmeleri, özellikle Arap turistlere yönelik daha bilinçli yatırımlar yapıyor. Konaklama tesislerinden restoranlara kadar bölgedeki işletmeler, turistleri ağırlamaya hazır. Ancak uçak bilet fiyatlarının yüksekliği turist çekmekte zorluk çıkartıyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında aile rezervasyon oranı %60 iken, bu yıl %15’e kadar düştü. Bu da bölgeye gelen turist sayısındaki azalışı açıkça gösteriyor. En büyük sorunumuz, yabancı havayolu şirketlerine bağımlı olmamız. Biz acenteler ve şehir olarak 12 ay turizme hazırız, yeter ki ulaşım sorununu çözelim. Turistlerin sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca Trabzon’u ziyaret etmelerini istiyoruz. Turizm 50 gün değil, 360 gün olmalı. Dünyada popüler olan Dubai’yi Türkler de görmek istiyor ancak bu fiyatlarla bu zor oluyor” – TRABZON

Related Posts

Rönesans’tan 2 Milyar Dolarlık Polipropilen Yatırımı

Rönesans Holding, Türkiye’de 2 milyar dolarlık polipropilen üretim tesisi yatırımı ile cari açığı azaltmayı hedefliyor.

Üç adet çeyrek altın bir asgari ücretle yarışıyor

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Adana’da Soğan Fiyatları Düştü

Adana’da hasat zamanı soğan fiyatları tarlada 7-8 liraya geriledi. Çiftçi zararda.

SGK uzmanı temmuz zammını açıkladı: Oran düşük

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, enflasyon verileri doğrultusunda netleşecek zam oranı için yüzde 13-14 bandını işaret etti.

İstanbul Havalimanı’nda Üçlü Pist Operasyonu Başladı

İGA, Avrupa’da üç bağımsız pistle aynı anda uçak iniş kalkışını mümkün kılan operasyon başlattı.

Bursa’da Kırılan Ağaç Kamyonetin Üzerine Devrildi

İnegöl ilçesinde kırılan bir ağaç, park halindeki bir kamyonetin üzerine devrilerek maddi hasara yol açtı. Olay sonrası yolun bir kısmı ulaşıma kapandı.